ANKARA / SİNCAN - Yenikent İlksan Anaokulu

Mrt

Ara

Climate friendly children adlı iklim değişikliği konusunu işlediğimiz projemizi okulumuz 5/F yıldızlar sınıfı öğretmeni Esra Kılınç yürütüyor.Projede Türkiye’den, Litvanya, Romanya ve Yunanistan’dan da ortaklar bulunuyor. 5 ay sürecek olan projemiz kasimda başladı ve mart ayında sona erecek. Bu proje ile günümüzün çok önemli konusu olan iklim değişikliği hakkında öğrencilerimizi,  ailelerini ve yakın çevremizi etkinliklerle bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.

Ara

14- 16 Aralık tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen eTwinning 14.Ulusal Konferansında FUN CODING JOURNEY eTwinning projesi 2023 yılı eTwinning Türkiye Özel ödülleri "STEM" kategorisi Türkiye 1.lik ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Proje Türkiye, Romanya, Yunanistan ortaklığında olup toplam 17 ortak ile yürütülmüştür.Projenin amacı erken çocukluk döneminde 21.yüzyıl becerilerini  kodlama yoluyla oyunlaştırma ve hikayeleştirme yöntemlerini kullanarak eğlenceli biçimde kazandırmaya çalışmaktır.

Ayrıca proje kurucu Romanya ortağı Romanya ulusal konferansında okul öncesi alanında en iyi 2.proje olma ünvanı almıştır.

Proje ortaklarimizdan HATİCE YILMAZ  öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ara

14- 16 Aralık tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen eTwinning 14.Ulusal Konferansında  FUN CODING JOURNEY eTwinning projesi 2023 yılı eTwinning Türkiye Özel ödülleri "stem kategorisi " Türkiye 1.lik ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Okulumuz okul öncesi öğretmeni Zernaz SOLAK’ın proje ortağı olarak yürüttüğü

proje Türkiye, Romanya, Yunanistan ortaklığında olup toplam 17 ortak ile yürütülmüştür.Projenin amacı erken çocukluk döneminde 21.yüzyıl becerilerini  kodlama yoluyla oyunlaştırma ve hikayeleştirme yöntemlerini kullanarak eğlenceli biçimde kazandırmaya çalışmaktır.

Ara

Okulumuz Yenikent Ilksan Anaokulu 5/E Şubesi Yağmur Damlaları Sınıfı öğrencileri, ögretmenleri Zernaz SOLAK öncülüğünde "A Journey From Stone Age Life To Extinct Animals" eTwinning projesine başladı.Projede;Taş devrindeki yaşam ve neslinin tükendiği düşünülen bazı hayvanların çocuklar için merak konusu olduğu ve geçmiş ile gelecek arasında bağ kurma becerisi kazanmaları,yaratıcı düşünme becerisini geliştirmek,olaylara eleştirel bakabilmek ve değerler eğitimine katkı sağlamak hedeflenmiştir.

Cocuklarda merak duygusu uyandıran bu degerli projemizde Türkiye,Yunanistan, Romanya,Bulgaristan, Litvanya,Polonya ve Letonya olmak üzere 7 faklı ülke öğretmen ve öğrencileri bir araya gelerek projeyi yürüteceklerdir.

Haz

Çocuklar  icin kodlama eğitimi, onların seviyesine uygun ayarlandiğinda zihinsel gelişimlerine katkı sağlar.Bu becerilerin gelişimi için başlattığımız E twenning projemizde çocuklarla Yıldızlar Sınıfı 5-G şubesi olarak önlerine çıkabilecek olan problemlere karşı daha pratik çözüm sunacak şekilde düşünmeyi birlikte  öğreneceğiz.Kodlama yapabilen bir çocuğun analitik düşünme, matematik becerileri ve motor yetenekleri gelişir. Ayni zamanda kodlama yolculuğumuzda çocuklar hem eğlendiķleri hem öğrendikleri bir sürecin içinde olacaklar.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Mehtap KURT ve Esra KILINÇ'ın uygulamış olduğu eTwinning projeleri Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır. Öğretmenlerimize çalışmalarından ve okulumuza kazandırmış oldukları Ulusal Kalite Etiketinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz bünyesinde uyguladığımız ''Geliştir,Uygula,Paylaş'' projesi kapsamında Gazi Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Neslihan AVCI ve Araştırma Görevlisi Tuğba TAŞER POLAT'ın katımları ile proje süreci ile ilgili toplantımız gerçekleştirilmiştir.

May

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden gelen İbrahim ÖĞÜT ve Ali İhsan ORHAN tarafından okulumuz öğrencilerine Doğal Afetlerden Korunma Yolları - Tahliye Eğitimi ve Tatbikatı eğitimi verildi.

May

Başkent Öğretmen Atölyesi Kapsamında Okulumuzda Prof. Dr. Şerife IŞIK tarafından okulumuz öğretmenlerine seminer çalışması yapıldı.

Mrt

Erken çocukluk eğitimi konulu veli semineri okul müdür yardımcısı Aysel AKDENİZ tarafından 08.03.2019 cuma günü okulumuz çok amaçlı salonda verilmiştir.